Gå til indhold

Praktikant til innovationscenteret og handelsafdelingen i Bangalore

august 2023 Innovations- og handelspraktikant

Please Note: You can apply for the position as an intern in the Danish Embassy in New Delhi and Consulate in Bangalore, if you are either enrolled at a Danish higher education institution or a Danish citizen.

Generalkonsulatet i Bangalore søger to dygtige praktikanter til foråret 2024

Har du lyst til at arbejde med forskning, innovation og/eller handelsfremme i et land i rivende udvikling? Har du mod på at bidrage til at løse de udfordringer, som landet står over for inden for områder som energi, vand, sundhed og digitalisering? Er du vant til at arbejde projektorienteret med komplekse problemstillinger, der kræver mange perspektiver og involvere flere stakeholders? Så er et praktikophold på Generalkonsulatet i Bangalore måske noget for dig.

På Generalkonsulatet i Bangalore får du mulighed for at supplere din viden fra universitetet med praktisk erfaring fra den virkelige verden. I tæt samspil med Danmarks Ambassade i New Delhi, arbejder Generalkonsulatet i Bangalore med forskning, innovation, handelsfremme og tiltrækning af investeringer til Danmark. Danmark og Indien har et vidtrækkende Grønt Strategisk Partnerskab, der danner rammen for dette arbejde og ’grøn omstilling’ er centralt i mange af de projekter, du kommer til at arbejde med i din dagligdag.

Som praktikant i Innovation Centre Denmark Bangalore kommer du til at arbejde tæt sammen med Generalkonsulen, Innovationsattachéen og et team af 5 innovationsrådgivere, som til sammen udgør det centrale bindeled mellem de danske og indiske forskningsinstitutioner og teknologidrevne virksomheder inden for områder som grøn hydrogen, cirkulær økonomi, vand og edtech.

Som praktikant i Trade Council kommer du til at arbejde tæt sammen med Generalkonsulen og et team af 4 handelsrådgivere, som primært beskæftiger sig med vindenergi, energieffektivitet, bioenergi og grøn hydrogen.

Din arbejdsdag vil bestå af at:

 • Indgå i diskussion med kollegaer om at forstå aktørers interesser og smertepunkter, samt deres fællesinteresser og udbyttet af det potentielle samarbejde.
 • Udarbejde kommunikationsprodukter og vedligeholde SoMe kanaler målrettet interessenter i både Danmark og Indien.
 • Bidrage til analyse- og konsulentaktiviteter, der fremmer innovation og eksport.
 • Opfylde kunderelaterede arbejdsopgaver, f.eks. indsamling af markedsinformation, partneridentifikation og udarbejdelse af sektoranalyser.
 • Planlægge og afholde workshops for danske og indiske institutioner og virksomheder.
 • Bidrage til forberedelse og eksekvering af delegationsbesøg fra danske institutioner og virksomheder.
 • Håndtere daglige rutine- og koordineringsopgaver.

  Du vil som praktikant på Generalkonsulatet:

 • Få indsigt i og netværk til centrale aktører på forsknings-, innovations- og eksportområdet.
 • Få indsigt i hvordan nye teknologier tilpasses, opskaleres og skaber reelle forandringer i Indien.
 • Få mulighed for at skabe og drive et projekt inden for dit interessefelt og engageret sparring til udvikling af praktikrapport eller evt. speciale.

Derudover giver praktikken dig mulighed for at udforske, opleve og rejse rundt i et land, der er under hastig udvikling og har skruet op for de grønne ambitioner.

 

Vi forventer, at du:

 • Har gode mundtlige og skriftlige formuleringsevner på såvel dansk som engelsk.
 • Har gode samarbejdsevner.
 • Er god til at have mange bolde i luften samtidigt
 • Er proaktiv og kan arbejde selvstændigt.
 • Har gode tilpasningsevner og gerne erfaring fra udenlandsophold.
 • Har solide kundskaber til forskellige kommunikations- og IT-programmer.
 • Interesserer dig for grøn omstilling, innovation/eksport, teknologi og et eller flere af de områder nævnt i teksten ovenfor.
 • Har ambitioner om at gøre en forskel og skabe vedvarende forandringer.

Der søges to dygtige praktikanter til hhv. Innovation Centre Denmark og Trade Council på Generalkonsulatet i Bangalore. Begge praktikanter kan dog få opgaver på tværs af Generalkonsulatets områder og øvrige aktiviteter.

Ansøgninger og spørgsmål til stillingerne bedes sendes til Christian Nagy, [email protected] - skriv "Praktikant forår 2024 - Innovation/Trade Council" i emnefeltet. Hvis du specifikt kun søger én af praktikpladserne, bedes dette angives. Vedlæg venligst ansøgning og CV på engelsk.

Både motiveret ansøgning (maks. én side) og CV skal skrives på engelsk. Disse dokumenter samt karakterudskrift og relevante udtalelser sendes samlet i én PDF-fil pr. e-mail til de nuværende praktikanter.

 Ansøgningsfristen er fredag d. 6. oktober 2023.