Gå til indhold

Bistand til danskere i Indien

Man kan ikke komme hjem på ambassadens regning - men der er hjælp at hente!

Vi kan på ambassaden hjælpe dig med bl.a. udstedelse af nyt pas, kontakt til advokat hvis du bliver anholdt, kontakt til pårørende i Danmark, kontakt til forsikringsselskab ved sygdom m.m., men vi kan ikke udbetale lån eller udføre bankforretninger, udbetale bistandshjælp eller pension, få dig løsladt fra et fængsel eller betale en advokat, betale hospital/læge eller skaffe dig arbejde eller arbejdstilladelse.

For hovedparten af ydelser, der udføres af ambassaden, skal der betales gebyr efter regler fastsat af Udenrigsministeriet.

Sørg altid for at være forsikret, når du rejser i udlandet!

 

Generel information

Penge:

Mister du dine penge, kan ambassaden, mod et gebyr, hjælpe dig med at få overført penge til din hjemrejse fra familie, venner eller andre i Danmark, som vil lægge ud for dig. Du kan kun få udbetalt penge, hvis ambassaden har sikkerhed for beløbet. Ambassaden kan oplyse om, at Western Union er en hurtig og effektiv måde at overføre penge på.

Kriminalitet:

Overtræd ikke landets lovgivningen. Hold dig langt væk fra narkotika - også fra at hjælpe nogen, du ikke kender med at bære bagage eller andet gennem tolden. Ambassaden kan ikke få dig ud af et fængsel, men kan hjælpe med kontakt til en advokat, hvis du bliver anholdt.

Pas:

Mister du dit danske pas, kan ambassaden udstede dig et provisorisk pas mod et gebyr. Er dit pas blevet stjålet, skal du melde det til det lokale politi. Du skal insistere på at få en kvittering for anmeldelsen (First Information Report, FIR). Den skal ambassaden og dit forsikringsselskab bruge.

Sygdom:

Du skal altid sørge for at være forsikret. Bliver du syg, kan ambassaden hjælpe dig med kontakt til dit forsikringsselskab og til din familie i Danmark.