Gå til indhold

Fødevarer og landbrug

SSC-projektet for fødevarer og landbrug er det seneste i rækken og har et indledende fokus på at undersøge, hvordan de danske og indiske myndigheder kan samarbejde om at fremme den grønne omstilling inden for fødevare- og landbrugssektorerne.

I betragtning af det enorme potentiale i disse sektorer sigter projektet mod at bidrage til en mere ressourceeffektiv og klimavenlig produktion gennem hele værdikæden. For at nå dette mål søger projektet at fremme tæt og dybdegående samarbejde og vidensdeling mellem den danske offentlige og private sektor og indiske myndigheder, virksomheder og civilsamfund.


Partnerskabets vigtigste strategiske prioriteter vil blive struktureret omkring to identificerede samarbejdsspor: Fødevaresikkerhed og produktion samt husdyrhold og mælkeproduktion. Samarbejde om husdyrhold og mælkeproduktion kan involvere områder som dyresundhed, AMR, genetik, avl, foderkvalitet og hygiejne i værdikæden, agroøkologi og økologisk mælkeproduktion. Samarbejde om fødevaresikkerhed og produktion kan omfatte områder som forvaltning af fødevare- og fodersikkerhed, risikobaseret kontrol, sporbarhed, ernæring, minimering af fødevarespild gennem ressourceeffektiv produktion samt samarbejde om ingredienser.