Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende på Maldiverne.
Senest opdateret 14.10.2021 09:00

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Maldiverne.

Information om konkrete restriktioner i Maldiverne opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Afghanistan, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Maldiverne.

Information om konkrete restriktioner i Maldiverne opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Forretningsrejsende er tilladt indrejse i Maldiverne, såfremt de kan fremvise negativ PCR test. Forretningsrejsende er, ligesom turister, undtaget for 10 dages hjemmekarantæne, såfremt karnatæne- og testregler opfyldes jf. afsnit nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Alle rejsende (herunder turister, folk med arbejdstilladelse samt dem, der har gennemført COVID-19-vaccine) skal præsentere en negativ PCR-test ved ankomst til Maldiverne.

Testen må ikke være mere end 96 timer gammel ved afrejse til Maldiverne. PCR-testresultatet skal være uploadet til IMUGA portalen senest 24 timer før ankomst. Testresultatet skal desuden kunne forevises i papirform ved check-in. Børn under et år undtages dog fra ovennævnte krav. Læs mere her.

Du kan læse mere om retningslinjerne for turismen på Maldiverne samt rejseinformation til rejsende hos Ministry of Tourism.

Læs mere om isolation her.

1) Turister, der rejser fra Sydasien, får udstedt turistvisum ved ankomst.

2) Indkommende turister fra Sydasien kan blive indkvarteret i gæstehuse på de lokale øer.

3) Personer, der anses som færdigvaccineret to uger før afrejsedato, undtages den obligatoriske rejsekarantæne (inden for Maldiverne), forudsat at en negativ PCR-test (taget 72 timer før afrejse) præsenteres. Godkendelse skal dog opnås gennem “HAALUBELUN PORTAL”.

Under nedenstående betingelser kan indehavere af arbejdstilladelser, der rejser fra sydasiatiske lande, rejse ind i Maldiverne;

(a) Skal have en negativ PCR-test for COVID-19 inden indrejse i Maldiverne, inklusive dem, der har gennemført Covid-19-vaccination. PCR-testen skal tages højst 96 timer før afgang fra første afrejsested.

(b) At gennemgå obligatorisk karantæne i 14 dage i henhold til de retningslinjer, der er fastlagt af HPA.

(c) Udføre en PCR-test for Covid-19 inden for 48-72 timer efter ankomst til Maldiverne.

(d) Udføre en PCR-test for Covid-19 efter afslutning af 14 dages rejsekarantæne, der må afsluttes, når der modtages et negativt resultat.

Karantæne- og testregler

I henhold til Health Protection Agency er følgende forholdsregler og procedurer gældende, når udenlandske turister checker ind på guesthouses på de lokale øer.

1. Alle turister skal have en negativ PCR-test taget højst 96 timer før afgang fra første afrejsested til Maldiverne. Børn under et år undtages dog fra ovennævnte krav.
2. Alle turister skal have en negativ PCR-test taget inden for 72 timer fra de er checket ud af et guesthouse på en lokal ø.
3. Turister, som har gennemført en fuld COVID-vaccination anerkendt af WHO 14 dage før ankomst, må checke ind på et guesthouse på de lokale øer. Børn og spædbørn, der ikke er påkrævet en vaccination, må også checke ind. 
4. Turister (inklusiv børn, der ikke er underlagt krav om vaccination) som ikke er færdigvaccinerede må checke ind på et guesthouse på de lokale øer, hvis og når følgende vaccinationskrav er opfyldt på øen: 
a) 60% af øens befolkning blev færdigvaccinerede tidligst 14 dage før ankomst.
b) 95% af turistserviceudbydere på øen blev færdigvaccinerede tidligst 14 dage før ankomst.
c) 90% af beboere på øen over 65 år blev færdigvaccinerede tidligst 14 dage før ankomst.
5. Information om vaccinationsdækning af guesthouse-øer bliver udgivet og opdateret af Health Protection Agency i henhold til myndighederne på øerne.

Læs mere hos Ministry of Health samt hos Ministry of Tourism.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Rejsende der er vaccineret er ikke undtaget for indrejserestriktionerne i Maldiverne.

Det danske coronapas er ikke anerkendt som dokumentation for COVID-19 vaccine.

Interne rejserestriktioner

Indenrigsfly er genoptaget. Det er muligt at rejse uden begrænsninger mellem alle øer uden konstateret COVID-19 smitte.

Det er muligt for turister at rejse fra et resort/guesthouse til et andet resort/guesthouse ('split stay'), såfremt ingen af stederne er under overvågning eller har konstateret samfundssmitte. Du kan læse mere om retningslinjerne for 'split stay' hos Ministry of Tourism.

Offentlig transport er genoptaget dog med restriktioner.

For intern rejse på Maldiverne er nedenstående lempelser vedrørende PCR-test og rejsekarantæne gældende for AL intern rejse på Maldiverne.

Disse lempelser er KUN gældende, hvis:

1. De rejsende har gennemført vaccinedoserne anbefalet af WHO, og der er gået minimum 14. dage siden sidste vaccination, OG

2. Nedenstående betingelser er opfyldt hos de respektive øer/turistresorter, som vedkommende rejser til:

2a) Minimum 90% af øens/turistresortets population, som er over 12 år og kvalificerede til en vaccination, har gennemført de anbefalede Covid-19 vaccinedoser for minimum 14. dage siden. 

2b) Minimum 90% af øens/turistresortetets population, i alderen 65 år eller over, har gennemført de anbefalede Covid-19 vaccinedoser for minimum 14. dage siden. 

2c) Hvis øen/øerne har turist guesthouses, skal minimum 95% af medarbejderne i ALLE turistfaciliteterne på øerne have gennemført de anbefalede Covid-19 vaccinedoser for minimum 14. dage siden.

3. De rejsende kommer fra en ø med en ugentlig Covid-19 positivprocent på under 5%. 

Såfremt ovenstående betingelser er opfyldt på de respektive øer/turistresorter, og de rejsende som ankommer til øerne opfylder ovenstående kriterier, kan disse undtages Covid-19 kravene om rejsekarantæne og en negativ PCR-test forud for rejsen. Hvis de rejsende kommer fra en ø, hvor den ugentlige positivprocent er over 5%, er der dog krav om, at de rejsende skal fremvise en negativ PCR-test taget 72 timer, inden de rejser til den nye respektiv ø/turistresort.

Rejsende, som ikke opfylder ovenstående kritier, skal efterleve følgende retningslinjer:

  • Rejsende, for hvem kriterierne om vaccinationsdækning (2a, 2b og 2c) er opfyldt, men som ikke har gennemført de anbefalede Covid-19 vaccinationsdoser, skal i 14 dages obligatorisk karantæne, som anført i retningslinjerne af HPA, og kan komme ud, når de kan fremvise en negativ PCR-test i slutningen af karantæneperioden.
  • Hvis de respektive øer/turistresorter ikke opfylder kravene for vaccinationsdækning, OG den rejsende ikke har gennemført de anbefalede Covid-19 vaccinationsdoser, skal de kunne fremvise en negativ PCR-test taget inden for 72 timer inden afrejse, OG de skal i 14 dages obligatorisk karantæne, som anført i retningslinjerne af HPA, og kan komme ud, når de kan fremvise en negativ PCR-test i slutningen af karantæneperioden.
  • Derudover skal ALLE rejsende, der ikke har gennemført de anbefalede Covid-19 vaccinationsdoser selv sørge for omkostningerne vedrørende at fremskaffe en negativ Covid-19 PCR-test før rejsen såvel som en PCR-test i slutningen af de 14 dages karantæne. 

For yderligere information, kontakt venligst vores Situation Monitoring Unit (SMU) på (+960) 9423131 eller send os en e-mail på [email protected]

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Maldiverne, dog gælder visse betingelser. Man må maks. opholde sig 48 timer i transitområdet, og man skal kunne forevise en videre rejse inden for 48 timer.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Udgangsforhold i regionen Greater Male er fra 20.00 til 04.00. Alle virksomheder kan genoptage driften og udbuddet af tjenester i ikke-udgangsforbudstimer, herunder restauranter, fitnesscentre mv.

Beboere har ikke brug for tilladelse til at bevæge sig rundt udenfor udgangsforbudstimerne, og moskeer kan genoptage bønner under skærpede regler for social afstand.

 

Det er strafbart med en bøde på MVR 5.000 at overtræde regler for udgangsforbud samt øvrige restriktioner.

Forsamlingsforbud

Sundhedsmyndighederne har annonceret krav om social afstand i alle moskeer og begrænsninger på familiesammenkomster under eksempelvis den muslimske fastemåned Ramadan.

Krav om mundbind

Der er krav om at visir eller mundbind bæres i det offentlige rum, herunder også butikker og offentlig transport.

Hvis du bliver syg 

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Alle besøgende i Maldiverne opfordres til at installere smitteopsporingsappen ”Trace Ekee” ved eller før ankomst.

Hvis du får symptomer på COVID-19, mens du opholder dig på Maldiverne, skal du ringe 1676.

Hvis du har brug for psykosocial hjælp kan du ringe 1425.

Du kan også anvende ”Haalubelun” til at monitorere din sundhed på haalubelun.hpa.gov.mv.

Hvis der konstateres COVID-19-tilfælde på et turistområde, er der indført procedurer i samarbejde med regeringen, der sikrer, at uberørte turister sikkert kan vende tilbage til deres hjemland.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs 
svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Udstedelsen af 'visa-on-arrival' er genoptaget for alle nationaliteter. Det er muligt at få forlænget sit visum. 

Udrejsende med udløbet visa skal have 'application for emergency for emergency departure' dokument (IM 34), som kan findes på Maldives Immigrations hjemmeside.

Immigrationsmyndighederne kan kontaktes via Maldives Immigrations hjemmeside eller via 'Airport Immigration hotline' på tlf. 9555222 eller 1434.

Udrejse af Maldiverne

International kommerciel flytrafik er gentoptaget. Der er derfor muligt at rejse fra Maldiverne til Danmark.

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Du kan læse mere hos Ministry of Health og Visit Maldives.

Du kan kontakte COVID-19-hotline 24/7 på tlf. nr. 1676.

Maldivernes udenrigsministerium kan kontaktes på +960 7983400 / [email protected]

Maldivernes turistministerium kan kontaktes på +960 7223131 / [email protected]

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Indien eller konsulatet på Maldiverne inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner på Maldiverne, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.