Gå til indhold

COVID-19 Nepal

Her finder du information om konsekvenserne af COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Nepal. 
Senest opdateret  30.09.2022 09:00
 

Rejserestriktioner

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

 

Indrejseregler

Du kan læse de seneste retningslinjer om ankomst til samt afrejse fra hos Nepal Department of Immigration, samt retningslinjer for flyrejsende hos de nepalesiske luftfartsmyndigheder

Nepals landegrænser er irregulært åbne for alle udenlandske rejsende.

Rejsevejledning, udgivet den 16. Marts 2022 på immigration.gov.np

Forud for afrejse: 

  • Alle udenlandske rejsende, undtagen rejsende med diplomatisk/officielt pas, udenlandske ansatte ved FN-agenturer og andre internationale organisationer i Nepal samt rejsende med nepalesisk oprindelse, skal søge om visa inden afrejse hos nærmeste nepalesiske repræsentation. Såfremt dette ikke er muligt, skal du kunne fremvise en forhåndsgodkendelse eller anbefaling fra de nepalesiske myndigheder for at sikre visa ved ankomst.
  • Rejsende, der ankommer til Nepal fra udlandet med fly må medbringe vaccinationscertifikat, der beviser de er fuldt vaccineret imod COVID-19.
  • Rejsende, der ikke kan medbringe vaccinationscertifikatet, må i stedet medbringe bevis på en negativ COVID-19 test (RTPCR, True NAAT, Gene Xpert) inden 72 timer før afrejse.

Vaccinerede rejsende:

  • Rejsende, der er symptomfrie på COVID-19, er færdigvaccineret og har en negativ PCR-test, der højest er 72 timer gammel, må rejse in i Nepal uden krav om karantæne. 

Regler for børn:

Vaccinationer og COVID-19 test er ikke påkrævet for børn under fem år, og vaccinationer er ikke påkrævet børn i alderen 5-18 år såfremt de derudover følger de samme procedurer som voksne. 

 

Personer, der ikke overholder disse regler, kan blive straffet med en bøde på mellem NPR 100-600 og fængsel mellem 1-6 måneder. 

En liste over godkendte karantænehoteller kan findes hos Nepals Covid-19 Crisis Management Coordination Center (CMCC).

 

Interne rejserestriktioner

Indenrigsfly er i drift.

Al indrigsrejser på land er åbne og operative.

Begrænsningerne for kørsel er blevet fjernet. Der kan derfor forekomme trafikpropper i de større byer.

 

Coronapas 

De nepalesiske myndigheder har ikke officielt anerkendt det danske coronapas som dokumentation for COVID-19 vaccination. To vaccinationsstik bliver betragtet som færdigvaccineret for at kunne rejse til Nepal. 

Se indrejseregler under "Indrejserestriktioner".

Læs mere om coronapasset her.

   

Regler for personer i transit

Det er ikke muligt at rejse i transit gennem Nepal.

 

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser

Læs om rejseregler og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der gælder de samme indrejserestriktioner for erhvervsrejsende i Nepal, som for alle andre indrejsende. Læs mere i afsnittet ”Rejserestriktioner”. 

 

Lokale rejseregler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

For at holde dig opdateret om lokale regler, så bør du undersøge regler hos de lokale myndigheder. 

Mundbind

Det kan være obligatorisk at bruge mundbind eller andet beskyttelsesudstyr i Nepal. 

 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring. 

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Ministry of Health and Populations officielle COVID-19-hotline på følgende numre:

  • 1133 (24/7) 
  • 1115 (06.00-22.00)
  • 9851255839 (08.00-20.00)
  • 9851255837 (08.00-20.00)
  • 9851255834 (08.00-20.00)

For spørgsmål om test og karantæne kan du kontakte Infectious Disease Hospital (Teku) Hospital på [email protected] eller National Health Public Health Laboratory på n[email protected].

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant. 

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Visum og opholdstilladelse

Tribhuvan International Airport (TIA) er den eneste internationale lufthavn i Nepal. Immigration Office, TIA under Department of Immigration har bistået turister, der ankommer til Nepal, ved a give visum ved ankomst. Visum der udstedes ved ankomst er 'turistvisum'. Dette visum har flere "re-entry" muligheder. 

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler.

Meddelelse angående Visa: Notice Regarding Visa (immigration.gov.np)

Udrejse af Nepal

Fra den 29. marts 2022 er der ikke længere restriktioner som følge af COVID-19 ved indrejse i Danmark.

Har du sundhedsfaglige spørgsmål vedr. COVID-19 kan du finde information på: corona | covid-19 (coronasmitte.dk)

 

Mere information

For mere information se nedenstående links til lokale myndigheders hjemmesider: 

Information vedr. luftfart kan findes på følgende links:

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. 

 

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Nepal.

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Indien eller konsulatet i Nepal inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112). 

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Nepal, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.