Skip to content

Information om coronavirus covid-19

Her på siden kan du læse information til danske rejsende og fastboende i Indien i forbindelse med udbruddet af coronavirus/covid-19.

Senest opdateret 14.03.2020 09:00

Udenrigsministeriet har i dag ændret den samlede rejsevejledning for hele verden til minimum orange (røde forbliver røde). Fra i dag og en måned frem frarådes alle ikke-nødvendige rejser i hele verden. Det vil sige fra fredag den 13. marts og til og med påskeferien, mandag den 13. april.

Samtidig opfordres alle danskere, der befinder sig i udlandet, og ønsker at komme hjem, til at gøre det nu. Denne opfordring gælder ikke, for danskere, der er fastboende i udlandet. Har man sin hverdag i udlandet er rådet, at holde sig orienteret ift. anbefalinger og henstillinger fra lokale myndigheder.

Ændringen betyder ikke, at de danske grænser bliver lukket for danskere eller andre der har lovligt ophold i Danmark, der er på vej hjem fra ferie eller andet udlandsophold.

Beslutningen om at fraråde ikke-nødvendige rejser til hele verden bygger på flere ting:

  • Strenge rejserestriktioner i andre lande, i en række tilfælde indført med kort varsel. Både i forhold til lokal transport, men også for ind- og udrejse. Rejsende kan derfor ikke længere være sikre på, om de kan rejse frit, skal i karantæne ved indrejse eller får svært ved at rejse retur til Danmark.
  • Der er fortsat stigning i antallet af smittede i flere lande og desuden er der risiko for, at danskere kan være med til at sprede smitten ud i verden.
  • Flere populære rejsedestinationer, især uden for Europa, kan have et svagere sundhedssystem end det danske.

Se mere information fra pressemeddelelse her: https://um.dk/da/nyheder-fra-udenrigsministeriet/newsdisplaypage/?newsID=8C224337-5AE3-408F-8AF1-7D6A02292C35

Og find yderligere uddybning i FAQ her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/

Vi anbefaler, at du følger med i udviklingen via Udenrigsministeriets Rejsevejledning for Indien. Du kan finde rejsevejledningen med de seneste opdateringer her.  

Situationen i Indien

Med effekt fra den 13. marts kl. 12 vil samtlige visum til Indien være suspenderet frem til 15. april. Undtaget er diplomat pas, tjenestepas, FN/internationale organisationers officielle rejsedokumenter samt projekt- og arbejdsvisa. Ift. projekt- og arbejdsvisa er det vigtigt at understrege, at ledsagende ægtefæller og børns visum ikke længere vil være gældende. Det vil således kun være indehaveren af arbejds- eller projektvisa, som vil kunne indrejse.

Flere delstater har indført indrejseforbud for turister. Rejsende i Indien bør derfor løbende holde sig orienteret om indrejsemuligheder for de delstater rejsen går til. Opfordringer til ikke at rejse til bestemte områder eller forbud mod at rejse til bestemte områder kan forekomme.

Du kan blive screenet for sygdomssymptomer. Hvis du har sygdomssymptomer, kan de lokale myndigheder implementere forebyggende tiltag, heriblandt isolation. Isolation kan også blive implementeret for personer uden sygdomssymptomer, hvis der er mistanke om, at personerne har været udsat for smitte. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Ambassaden følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/COVID-19 i Indien. De indiske myndigheder kan indføre nye tiltag med kort varsel. Danskere bosat eller på rejse i Indien opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nedenstående informationskanaler:

  • Bureau of Immigrations hjemmeside her samt via de lokale delstats myndigheder. En oversigt over hjemmesiderne for de forskellige delstater kan findes her.
  • Indiens sundhedsministerium. Her bliver tallene for bekræftede tilfælde i Indien løbende opdateret.
  • De indiske myndigheder har etableret en hotline for spørgsmål vedrørende coronavirus: Tlf.: +91-11-2397 8046 eller Email: ncov2019@gmail.com
  • Generelle anbefalinger fra WHO vedrørende forebyggelse af COVID-19 kan findes her.
  • Nye tilfælde registreres løbende af Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Kontrol (ECDC).

Transport hjem

For nu er indenrigstrafik fsva. fly, tog og bus normal. Dog er det forventningen, at man ved internationale flyafgange vil kunne komme til at opleve forsinkelser og aflysninger med kort varsel. Rejsende anbefales således at holde sig løbende orienteret ved deres rejsebureau og flyselskab.

Ambassaden er for nu bekendt med at Finnair har indstillet deres afgange fra Delhi frem til 15. april. Resterende store europæiske flyskaber flyver fortsat med mulighed for reducerede afgange.  

Nem adgang til vigtig information

Ambassaden opfordrer alle danskere i Indien til at registrere sig på Danskerlisten og hente Udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her.

Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du tage kontakt til den danske ambassade på telefonnummer: + 91 (011) 4209 0751. Uden for ambassadens åbningstid er der mulighed for omstilling til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45 3392 1112.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite kan du finde information om coronavirus/COVID-19.

For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside.