Spring til indhold

Betingelser for Lufthansa særfly fra Indien

Vigtig information til de personer som ønsker eller har fået billet på et Lufthansa særfly.

Den tyske ambassade i New Delhi opdaterer løbende deres hjemmeside med information om særfly. Vi opfordrer derfor alle rejsende til at holde sig opdateret via deres hjemmeside for seneste information. Du finder hjemmesiden her.

Hvem kan rejse på særfly?
1) EU-borgere;

2) Personer med gyldig opholdstilladelse til et EU-land. Dog skal opholdskortet have været udstedt med mere end 1 års gyldighed da det udstedtes;

3) Personer med langtidsvisa (kategori D) men kun ifm. familiebesøg af EU ægtefælle eller barn.

Det er IKKE muligt at rejse på Lufthansa fly, hvis du har en D-sticker, studenteropholdstilladelse eller Schengenvisa (kategori C).

Vi anbefaler, at du medbringer et bevis på forholdet (f.eks. kopi af ægteskabsattesten samt af pas af din partner) eller opholdstilladelseskortet til lufthavnen.

 

Visum i Indien: Du skal have søgt online hos FFRO, hvis du har overstay på dine 90 dage. Desuden skal du kontakte FFRO og sikre dig, at du ikke har nogen problemer med at komme ud, sålænge du har søgt om forlængelse. Det er vigtigt, at du får dette klarlagt ved FFRO. Ellers risikerer du ikke at komme med flyet.

Sundhedsform: Alle rejsende i afrejselufthavnen skal udfylde denne selvdeklaration i to kopier. Link til selvdeklaration kan findes her: Self reporting form to be filled by all international passengers (download PDF). Hvis du har printer kan du med fordel udfylde hjemmefra. Ellers bliver det udleveret i lufthavnen.

Mad: Det anbefales at madbringe mad og vand til ca. 24 timer.

Obligatorisk maske: Vær opmærksom på krav om at bære maske fra de lokale myndigheder. Ambassaden anbefaler, at man følger lokale retningslinjer. Såfremt muligt anbefales ligeledes at medbringe handsker.

Alle danske statsborgere skal have køretilladelse via ambassaden:
Du skal skrive til delambconsular@um.dk og oplyse følgende:

Du skal fremsende navn, nationalitet, adresse i Indien, pasnummer, pasudstedelses- og udløbsdato, dato for ankomst i Indien, visumtype, visumudløbsdato samt fødselsdato på alle familiemedlemmer samt afrejselufthavn med flynummer og afrejsetidspunkt. Venligst fremsend kopi af billet til ambassaden da det kun er tilladt at søge om køretilladelse når en billet er købt.

Derudover skal du fremsende følgende informationer på chauffør: Navn på chauffør, bilens nummerplade, chaufførs mobilnummer samt chaufførs adresse.

Derefter skal der søges om en central godkendelse, som kan tage op til tre dage at få. Først derefter må man køre til lufthavnen. Vær opmærksom på, at man IKKE kan skifte chauffør eller bil; samt man SKAL have tilladelse til både chauffør og bilen man kører i. Hvis man ikke kan garantere, at den chauffør man ønsker kan køre, bør man have 1-2 chauffører i backup, som man også indsender oplysninger om. Send oplysningerne samlet og hurtigt til ambassaden.

Indiske statsborgere med dansk opholdskort:
Du skal henvende dig hos de indiske myndigheder (MOCA) for at få en køretilladelse og rejsetilladelse jf.  No. 40-3/2020-DM-I (A) SOP.

Sundhedstjek:
Myndighederne foretager sundshedstjek. Det er myndighederne. der afgør, om man kan komme ombord på flyet.

Boarding:
Det er luftfartsselskaberne, der bestemmer, om man må boarde. Det har ambassaden ikke mulighed for at hjælpe med.

***

Hvis du har brug for rådgivning, kan du kontakte ambassaden i New Delhi på + 91 (011) 4209 0700 eller delambconsular@um.dk. Læs mere her på ambassadens hjemmeside og på vores Facebook side ”Embassy of Denmark in India”.