Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Indien.

Senest opdateret 21-10-2020 09:45
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Indien som følge af COVID-19 pandemien.

Læs rejsevejledningen for Indien.

Information om konkrete restriktioner i Indien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Indien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Indien som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er altid op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder. Vi opfordrer altid virksomheden til at holde sig opdateret om lokale rejserestriktioner i forbindelse med planlægning af erhvervsrejser

Den enkelte virksomhed bør minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet. Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Indien har indført indrejseforbud for udenlandske statsborgere, specielt turister, og der er ikke kommercielle afgange til og fra Indien.

Alle rejsende, som er på Indiens liste over kategorier af rejsende som må indrejse i Indien, skal kontakte den indiske ambassade i København for at få udstedt nyt visum/opholdstilladelse til indrejse. 

De indiske myndigheder har åbnet op for business visa (undtagen B-3 visa til sport) for udenlandske forretningsfolk, sundhedsfagfolk, ingeniører, sundhedsforskere og andre specialister, der ankommer i ikke-planlagte kommercielle eller chartrede fly. Du kan læse mere herom hos Bureau of Immigration.

Du kan læse mere om de officielle retningslinjer for internationale ankomster hos Ministry of Health and Family Welfare.

Internationale flyforbindelser er suspenderet til og med den 31. oktober 2020.

Befinder du dig i Indien, anbefales det af de indiske myndigheder at have installeret og bruge 'Aarogya Setu' app’en. Det er dog ikke obligatorisk.

Du kan læse mere hos Bureau of Immigration.

Karantæneregler

Indien har indført 14 dages obligatorisk karantæne for alle personer, der kommer til Indien fra udlandet. De første 7 dage er institutionel karantæne på egen regning, efterfulgt af 7 dages hjemmekarantæne. Kun ved ekstraordinære tilfælde såsom graviditet, død i familien, alvorlig sygdom og forældre ledsaget af børn under 10 år kan der (efter lokal vurdering) gøres undtagelser og tillades 14 dages hjemmekarantæne.

Internationale rejsende kan blive undtaget fra den 7 dages institutionelle karantæne ved at udfylde en online selvdeklaration senest 72 timer inden afrejse. Derudover skal rejsende til Indien kunne uploade dokumentation for, at de har testet negativ for COVID-19. 

Selvdeklarationen skal foretages her: https://www.newdelhiairport.in/airsuvidha/apho-registration

Interne rejserestriktioner

Der kan være lokale forhold (by og delstatsniveau), der fastsætter forskellige retningslinjer. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Der er fortsat begrænset mulighed for at rejse mellem delstater. Flere delstater og unionsterritorier har dog tilladt transport i personbiler og busser. Det kan kræve særlige tilladelser, og de lokale myndigheders retningslinjer bør altid konsulteres.

Indenrigsfly samt transport med bus, tog og metro er genoptaget i begrænset omfang.

Transitmuligheder

Der er ikke kommercielle flyforbindelse til Indien. Transit er derfor ikke en mulighed.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke længere indført nationalt udgangsforbud i Indien, det er derimod begrænset til de særlige inddæmningszoner, der henviser til specifikke geografiske områder, hvor der er registreret COVID-19 smitte tilfælde. Udgangsforbuddet i de særlige inddæmningszoner gælder frem til 31. oktober.

Forsamlingsforbud

Der er ikke længere indført forsamlingsforbud i Indien. Det er på nuværende tidspunkt tilladt at forsamles op til 100 personer, dog er der indført sundhedsmæssige retningslinjer, som skal følges. 

Fra den 15. oktober vil det være tilladt at forsamles over 100 personer. I lukkede rum tillades dog kun maks. 50% kapacitet, og der vil være en øvre grænse på 200 personer. I udendørs omgivelser er der ikke nogen øvre grænse, dog skal der overholdes en række sundhedsmæssige retningslinjer.

Mundbind

Det er obligatorisk at bære maske i hele Indien på offentlige steder, på arbejdspladser samt under transport.

Nedlukning / Genåbning

Skoler, uddannelsesinstitutioner, barer, biografer, teatre, koncertsale, swimmingpools m.m. er fortsat lukkede.

Fra den 15. oktober tillades en gradvis åbning af skoler, det er dog op til delstatsregeringerne at vurdere situationen. Biografer, teatre og underholdningsparker kan også genåbne fra den 15. oktober. Ligeledes åbnes swimmingspools op for træning for sportspersoner fra den 15. oktober.

Visse zoner er nedlukkede grundt covidsmittespredning.

Du kan læse mere her:
https://www.india.gov.in/india-glance/states-india
https://www.mha.gov.in/

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

De indiske myndigheder har etableret en hotline for spørgsmål vedrørende COVID-19. Du bedes kontakte tlf.: +91-11-2397 8046 eller e-mail: ncov2019@gmail.com.


Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  
Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

De indiske myndigheder har den 5. maj annonceret, at alle udenlandske statsborgere, som befinder sig i Indien pga. COVID-19, kan få deres visa forlænget uden gebyr i op til 30 dage efter datoen for ophævelsen af suspenderingen af internationale udgående flyvninger. Forlængelse er betinget af fremsendelse af online ansøgning til det lokale FRRO kontor via FRRO online portal. Har du brug for vejledning til denne proces, så ring eller skriv til FFRO. De har servicecentre, der kan hjælpe. Der er midlertidigt stoppet for personlig fremmøde. Når du har søgt skal du vente et par dage og så ringe til det nærmeste FFRO-kontor.

Udrejse af Indien

Der er ingen regulære kommercielle rejsemuligheder fra Indien til Danmark. Enkelte særfly tilbydes med uregelmæssig tidsintervaller.

Køretilladelse

Hvis du er dansk statsborger skal bruge en rejse-/køretilladelse for at komme til lufthavnen. Hvis du har sikret dig en flybillet, kan ambassaden søge om en rejse-/køretilladelse på dine vegne, som vi sender til dig, når den er modtaget.

Hvis du er indisk statsborger med dansk opholdstilladelse, skal du henvende dig hos de indiske myndigheder (MOCA) for at få en køretilladelse og rejsetilladelse jf. No. 40-3/2020-DM-I (A) SOP.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden i visse tilfælde hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark. 

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden i visse tilfælde hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Mere information

Hvis du befinder dig i Indien, har de indiske myndigheder oprettet en hjemmeside med relevant information og kontaktoplysninger til at hjælpe. Se mere på: http://strandedinindia.com/.

https://www.india.gov.in/india-glance/states-india

Du kan finde en liste over de enkelte delstater og unionsterritoriers hjælpelinjetelefonnumre her.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden eller konsulaterne i Indien inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Indien eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Inden du påbegynder installation af app'en, er det vigtigt at sikre dig, at du har mindst 5-6 koder tilbage på dit nøglekort, da det kræves for at kunne gennemføre installationen.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

HENT APP'EN REJSEKLAR

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.