Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Indien.

Senest opdateret 18.01.2021 12:30
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Indien for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Læs rejsevejledningen for Indien og rejserådene i en tid med COVID-19.

Information om konkrete restriktioner i Indien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Indien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Indien. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Hvis du kommer hjem til Danmark fra en rejse, opfordres du til at tage en kviktest umiddelbart ved ankomst til Danmark. Der er gratis kviktestfaciliteter stillet til rådighed ved indrejse. Børn under 12 år er undtaget denne opfordring.

Samtidigt opfordres alle indrejsende kraftigt til at selvisolere sig i 10 dage, som kan afbrydes af at negativt svar på en PCR-test, som er foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. 

Rejsende skal følge myndighedernes anbefalinger ift. smitteforebyggende adfærd. Dvs. at bruge mundbind i offentlig transport samt følge anbefalinger om afstand samt hygiejne mv.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Indien har indført indrejseforbud for udenlandske statsborgere, specielt turister, og der er ikke kommercielle afgange til og fra Indien.

Fra den 8. januar 2021 er det igen muligt fra rejsende fra Storbritannien at indrejse i Indien. Foruden retningslinjerne gældende for alle internationale rejsende, skal rejsende fra Storbritannien kunne fremvise en negativ PCR-test, der ikke er mere end 72 timer gammel. 

Alle rejsende, som er på Indiens liste over kategorier af rejsende som må indrejse i Indien, skal kontakte den indiske ambassade i København for at få udstedt nyt visum/opholdstilladelse til indrejse. 

De indiske myndigheder har åbnet op for business visa (undtagen B-3 visa til sport) for udenlandske forretningsfolk, sundhedsfagfolk, ingeniører, sundhedsforskere og andre specialister, der ankommer i ikke-planlagte kommercielle eller chartrede fly. Du kan læse mere herom hos Bureau of Immigration.

Du kan læse mere om de officielle retningslinjer for internationale ankomster hos Ministry of Health and Family Welfare.

Internationale flyforbindelser er suspenderet indtil videre. 

Befinder du dig i Indien, anbefales det af de indiske myndigheder at have installeret og bruge 'Aarogya Setu' app’en. Det er dog ikke obligatorisk.

Du kan læse mere hos Bureau of Immigration.

Karantæneregler

Internationale rejsende kan blive undtaget fra institutionel- og hjemmekarantæne, hvis der kan fremvises en negativ COVID-19 test i lufthavnen, der ikke er mere 72 timer gammel. 

Internationale rejsende kan søge om undtagelse ved at registreres sig gennem online portalen (https://www.newdelhiairport.in/airsuvidha/apho-registration) senest 72 timer inden afrejse. Alle rejsende til Indien skal følge indrejsereglerne fra de indiske myndigheder og flyskaberne, herunder obligatorisk registrering hos den indiske ambassade i det land, man er i transit i/udrejse fra (destinationen inden Indien), etc. 

Rejsende, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19 test i lufthavnen, kan få foretaget en test i lufthavnen mod et gebyr på INR 3100,-. Du skal forvente at skulle vente op mod 6-7 timer i lufthavnen, inden du modtager dit testresultat. Du må ikke forlade lufthavnen i mellemtiden. 

Du kan læse mere om processen angående karantæne undtagelse m.m. hos Ministry of Health and Family Welfare.

Interne rejserestriktioner

Der kan være lokale forhold (by og delstatsniveau), der fastsætter forskellige retningslinjer. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Der er fortsat begrænset mulighed for at rejse mellem delstater. Flere delstater og unionsterritorier har dog tilladt transport i personbiler og busser. Det kan kræve særlige tilladelser, og de lokale myndigheders retningslinjer bør altid konsulteres.

Indenrigsfly samt transport med bus, tog og metro er genoptaget i begrænset omfang.

Transitmuligheder

Der er ikke kommercielle flyforbindelse til Indien. Transit er derfor ikke en mulighed.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Du kan læse de seneste retningslinjer, gældende fra 1. december 2020, på Ministry of Home Affairs' hjemmeside

Udgangsforbud

Der er ikke længere indført nationalt udgangsforbud i Indien. I de særlige inddæmningszoner, der henviser til specifikke geografiske områder, hvor der er registreret COVID-19 smitte tilfælde, er kun essentielle aktiviteter tilladte, og det er ikke tilladt for personer at bevæge sig ind og ud af zonerne. 

Forsamlingsforbud

Der er ikke længere indført forsamlingsforbud i Indien. Det er på nuværende tidspunkt tilladt at forsamles over 100 personer. I lukkede rum tillades dog kun maksimalt 50% kapacitet, og der vil være en øvre grænse på 200 personer. I udendørs omgivelser er der ikke nogen øvre grænse, dog skal der overholdes en række sundhedsmæssige retningslinjer.

Baseret på deres vurdering af situationen kan regeringen i de enkelte delstater og unionterritorier dog sænke loftet på forsamlinger til 100 eller derunder. 

Mundbind

Det er obligatorisk at bære maske i hele Indien på offentlige steder, på arbejdspladser samt under transport.

Nedlukning/genåbning

Skoler, uddannelsesinstitutioner, koncertsale, swimmingpools m.m. er fortsat lukkede.

Fra den 15. oktober tillades en gradvis åbning af skoler, det er dog op til delstatsregeringerne at vurdere situationen. Biografer og teatre er åbne, dog tillades der maksimalt 50% kapacitet. Swimmingpool er ligeledes åbne, dog kun for træning for sportspersoner.

Visse zoner er nedlukket grundet COVID-19-smittespredning.

Du kan læse mere her:

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

De indiske myndigheder har etableret en hotline for spørgsmål vedrørende COVID-19. Du bedes kontakte tlf.: +91-11-2397 8046 eller e-mail: ncov2019@gmail.com.'


Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.


Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (
bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.   


Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

De indiske myndigheder har den 5. maj annonceret, at alle udenlandske statsborgere, som befinder sig i Indien pga. COVID-19, kan få deres visa forlænget uden gebyr i op til 30 dage efter datoen for ophævelsen af suspenderingen af internationale udgående flyvninger. Se de seneste ændringer hos Bureau of Immigration.

Forlængelse er betinget af fremsendelse af online ansøgning til det lokale FRRO kontor via FRRO online portal. Har du brug for vejledning til denne proces, så ring eller skriv til FFRO. De har servicecentre, der kan hjælpe. Der er midlertidigt stoppet for personlig fremmøde. Når du har søgt skal du vente et par dage og så ringe til det nærmeste FFRO-kontor.

Udrejse af Indien

Der er ingen regulære kommercielle rejsemuligheder fra Indien til Danmark. Enkelte særfly tilbydes med uregelmæssig tidsintervaller.

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændinge med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Indrejse i Danmark

Hvis du ikke er dansk statsborger eller har fast bopæl i Danmark, gælder der forskellige regler for at rejse ind i Danmark afhængigt af, hvilket land du har bopæl i. 
Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere: www.coronasmitte.dk

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her


Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Mere information

Hvis du befinder dig i Indien, har de indiske myndigheder oprettet en hjemmeside med relevant information og kontaktoplysninger til at hjælpe. Se mere på på nedenstående links:

Du kan finde en liste over de enkelte delstater og unionsterritoriers hjælpelinjetelefonnumre her.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden eller konsulaterne i Indien inden for almindelig åbningstid.


Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Indien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

HENT APP'EN REJSEKLAR

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.