Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her finder du information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Nepal. 

Senest opdateret 07-08-2020 08:50
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Nepal frem til og med den 31. august som følge af COVID-19 pandemien.

Læs rejsevejledningen for Nepal.

Information om konkrete restriktioner i Nepal opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Tjekkiet, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Nepal som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er derfor op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder.

Den enkelte virksomhed bør anlægge et forsigtighedsprincip for at minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet.

Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Al international flytrafik er indstillet frem til og med den 16. august. Alle internationale landegrænser er lukket på ubestemt tid. Det betyder, at danske statsborgere, udlændinge med fast bopæl i Danmark og erhvervsrejsende fra Danmark ikke kan indrejse i Nepal.

Karantæneregler

Nepal har indført 14 dages hjemmekarantæne for personer, der kommer til Nepal fra udlandet på ubestemt tid.

Personer, der ikke overholder karantæne retningslinjerne, kan du få en bøde på mellem NPR 100-600 og fængselstid fra 1 måned op til 6 måneder.

Interne rejserestriktioner

Korte og lange ruter med offentlig transport indenfor distrikter og inter-distrikter vil genoptages den 17.8.2020
Dog er nogle offentlige transportmuligheder allerede genoptaget i Kathmandus dal.

Indenrigsflyvning er suspenderet til og med den 16. august.

Transitmuligheder

Det er ikke muligt at rejse i transit gennem Nepal.

Lokale rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Nepal, men befolkningen opfordres til følge reglerne om nedlukning og opretholde social distancering.

Forsamlingsforbud

Der er indført forsamlingsforbud i Nepal på ubestemt tid. Det er ikke tilladt at samles mere end 25 personer.

Mundbind

Det er ikke obligatorisk at bære mundbind eller andre værnemidler i Nepal, men befolkningen opfordres til at tage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Nedlukning / Genåbning

De nepalesiske myndigheder har fra den 14. juni påbegyndt genåbningen af landet.

Forretninger (med undtagelse af indkøbscentre) er åbne i lavrisiko områder. 

Restauranter, caféer, barer m.m. er lukkede på ubestemt tid.

Teatre, biografer, koncertsale m.m. er lukkede på ubestemt tid.

Parker, pladser m.m. er lukkede på ubestemt tid.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Ministry of Health and Populations officielle COVID-19 hotline på følgende numre: 1133 (24/7) | 1115 (06:00-22:00) | 9851255839, 9851255837, 9851255834 (08:00-20:00).

For spørgsmål om test og karantæne kan du kontakte Infectious Disease Hospital (Teku) Hospital på info@istidh.org eller National Health Public Health Laboratory på nphl@nphl.gov.np.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

De nepalesiske myndigheder har fra den 15. juni genoptaget alle visa services. Myndighederne beder alle om at udvise tålmodighed uanset deres visumbetingelser. Myndighederne forsikrer, at visaer vil blive reguleret senere med passende foranstaltninger og mindelige bestemmelser.

Hvis dit visum udløb før den 21. marts, og du forlader Nepal 15 dage efter internationale flyvninger genoptages (den 30. juni), kan du få dit visum forlænget ved immigrationskontoret ved afrejse uden betaling.

For visum, der er udløbet før den 21. marts eller under nedlukningsperioden, er det muligt få forlænget dit visum frem til den 14. august mod betaling af visumgebyr men uden at skulle betale bøde.

Du kan finde information vedrørende visum hos Department of Immigration på undersiden for turistvisa.

For at forlænge dit turistvisum skal du kontakte immigrationsmyndighederne på telefon eller mail: mail@nepalimmigration.gov.np.

Udrejse af Nepal

Der er på nuværende tidspunkt ingen kommercielle transport muligheder fra Nepal til Danmark, da alle internationale fly er suspenderet indtil den 30. juni.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Certicifate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Mere information

Du kan læse mere hos Epidemiology and Disease Control Division, Health Emergency Operation Center, Department of Immigration og Civil Aviation Authority.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Indien eller konsulatet i Nepal inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Nepal, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Inden du påbegynder installation af app'en, er det vigtigt at sikre dig, at du har mindst 5-6 koder tilbage på dit nøglekort, da det kræves for at kunne gennemføre installationen.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.

danskerlisten


Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!>