Spring til indhold

Praktikant til public diplomacy

Kunne du tænke dig at være praktikant på ambassaden i New Delhi? Her får du mulighed for at beskæftige dig med et af verdens folkerigeste lande, en af verdens største økonomier og en voksende global politisk magtfaktor.

Ambassaden i New Delhi søger en dygtig praktikant til public diplomacy til efteråret 2020.

Ansøgningsfrist: Søndag den 23. februar 2020 kl. 23.30 dansk tid.

Praktikopholdet er af seks måneders varighed og løber fra den 1. august 2020 til den 31. januar 2021.

               

 

PRAKTIKANT TIL PUBLIC DIPLOMACY

Kunne du tænke dig et spændende praktikophold på Den Danske Ambassade i New Delhi? Som led i Udenrigsministeriets øgede grønne fokus er ambassaden i New Delhi blevet udnævnt til klimafrontpost, hvorfor den grønne dagsorden i særlig grad prioriteres. Samtidig er 2020 året, hvor vi kan fejre 400-året for de dansk-indiske relationer. 

Som praktikant i ambassadens public diplomacy-afdeling vil en af dine primære opgaver være at bidrage til at styrke Danmarks omdømme i Indien, og dermed øge Danmarks kulturelle, politiske og handelsmæssige indflydelse. Arbejdet indebærer løbende deltagelse i ambassadens kommunikationsorienterede aktiviteter, og du vil skulle løse mange forskelligartede opgaver. Dine opgaver vil bl.a. være at skrive og redigere nyheder til ambassadens hjemmeside og foretage målrettet medieovervågning. Derudover vil du i samarbejde med ambassadens øvrige medarbejdere komme til at opdatere og videreudvikle ambassadens medieplatforme samt producere, optage og klippe film og andet indhold til de sociale medier. Public diplomacy er en del af den politiske afdeling, og du vil i løbet af dit praktikophold derfor opnå indblik i både de politiske, kulturelle, økonomiske og handelsmæssige aspekter af ambassadens virke. Ambassaden er meget lydhør over for nye forslag til forbedringer af ambassadens kommunikationsindsats, og du vil derfor få mulighed for selv at få indflydelse på, hvilke aktiviteter ambassaden skal prioritere i din praktikperiode.

Konkret vil arbejdsopgaverne primært bestå i at bidrage med idéer til og gennemførelse af ambassadens aktiviteter og strategi inden for PR- og kommunikation, herunder:

  • Udvikle og vedligeholde ambassadens hjemmeside
  • Opdatere ambassadens Facebook-side og Instagram-, LinkedIn- og Twitter-profil med relevante nyheder, videoindslag og podcastproduktion
  • Planlægge, afholde og formidle diverse kulturelle events, møder og seminarer
  • Deltage i tværkulturelle og politiske events
  • Afholde foredrag for gymnasieklasser fra Danmark
  • Foretage informationssøgninger
  • Deltage og bidrage til den tværgående sektorgruppe på digitalisering

Vi søger en dygtig og idérig praktikant, der kan tænke selvstændigt og tør tage initiativ. Du skal kunne arbejde struktureret og have interesse for samt kendskab til kommunikation. Vi forventer, at du har gode analytiske evner og er god til at formulere dig skriftligt på både dansk og engelsk. Du skal være fortrolig med informationssøgning på internettet, og derudover er det en fordel, men ikke et krav, hvis du har kendskab til Sitecore-platformen.

Ansøgninger til public diplomacy stillingen bedes sendt til Andreas Schou Nordbo, andnod@um.dk, - skriv ”Praktikant 2019 – Public Diplomacy” i emnefeltet.