Spring til indhold

Praktikant til innovationscentret

Kunne du tænke dig at være praktikant på ambassaden i New Delhi? Her får du mulighed for at beskæftige dig med et af verdens folkerigeste lande, en af verdens største økonomier og en voksende global politisk magtfaktor.

Ambassaden i New Delhi søger en dygtig praktikant til innovationscentret til efteråret 2020.

Ansøgningsfrist: Søndag den 23. februar 2020 kl. 23.30 dansk tid.

Praktikopholdet er af seks måneders varighed og løber fra den 1. august 2020 til den 31. januar 2021.

                

 

PRAKTIKANT TIL INNOVATIONSCENTERET

Den Danske Ambassade i New Delhi er udnævnt til en af Udenrigsministeriets 15 klimafrontposter, og grøn omstilling gennemsyrer alle de projekter, som du skal arbejde med som praktikant hos Innovation Centre Denmark (ICDK). Fokusområderne for ICDK i 2020 er Cleantech, Health og Digitalization and Smart City Solutions.

 

I ICDK arbejder vi med forsknings- og innovationssamarbejde. Som praktikant på ambassaden i New Delhi skal du arbejde tæt sammen med vores innovationsattaché, der er det centrale bindeled mellem danske og indiske forskningsinstitutioner og myndigheder på området. I samarbejde med ICDK-teamet på generalkonsulatet i Bangalore vil du bidrage til arbejdet for, at dansk viden, teknologi og entreprenørskab på det grønne område kommer i spil i Indien. Vi søger parallelt en praktikant til teamet i Bangalore med fokus på ICDK’s kommercielle opgaver.     

 

Dine arbejdsopgaver og dage vil bestå af:

 

 • Planlægning af og aktiv deltagelse i besøg fra danske institutioner og virksomheder
 • Planlægning og afholdelse af workshops med danske og indiske institutioner og virksomheder
 • Udvikling af dansk-indiske samarbejdsprojekter
 • Deltagelse i møder med indiske og danske partnere, f.eks. i ministerier, på universiteter og blandt virksomheder og NGO’er
 • Håndtering af daglige koordineringsopgaver
 • Kommunikation af ICDK’s aktiviteter til interessenter i både Danmark og Indien

Du vil opleve og få indsigt i:

 

 • Vigtige aktører på forsknings- og innovationsområdet, herunder bl.a. private og offentlige fonde, forskningsinstitutioner, politiske aktører på indisk og dansk side, virksomheder og start up-programmer
 • Skabelsen af robuste dansk-indiske partnerskaber og netværk
 • Hvordan nye bæredygtige teknologier kan finde vej til og gøre en forskel i den indiske virkelighed
 • Muligheden for selv at påvirke og forme samarbejder, som du har identificeret som nødvendige, spændende og/eller motiverende
 • Et spændende professionelt netværk i både Indien og Danmark i en stor skare af institutioner og virksomheder

Som praktikant i ICDK forventer vi, at du interesserer dig for den teknologiske og forskningsbaserede innovation, og at du har mod på at lære mere om udviklingen i danske og indiske virksomheder og institutioner inden for bæredygtig udvikling. Derudover forventes det, at du har forståelse for helhedstænkning (holistisk) samt kan danne dig et overblik over forskellige aktørers rolle og interesser.

Din arbejdsdag kræver af dig, at du kan indgå i et tæt samarbejde med et lille team, kan kommunikere på både dansk og engelsk med mange forskellige aktører, og har mod på en afvekslende hverdag. Vi forventer, at du selvstændigt bidrager til opgaverne med de input, som du har med i bagagen.

Vi søger også en praktikant til ICDK i Bangalore. En ansøgning til stillingen i New Delhi vil også kunne indgå i rekrutteringen til stillingen i Bangalore, såfremt du er interesseret i det, og vi ud fra din profil vurderer, at du vil passe til opgaverne i Bangalore. Du må gerne i din ansøgning angive, om du er interesseret i at indgå i rekrutteringen til Bangalore såvel som New Delhi.

Ansøgninger til ICDK (New Delhi) bedes sendt til Simone Dalvang, simdal@um.dk, – skriv ”Praktikant 2020 – Innovation” i emnefeltet.