Spring til indhold

Praktikant til handelsafdelingen

Kunne du tænke dig at være praktikant på ambassaden i New Delhi? Her får du mulighed for at beskæftige dig med et af verdens folkerigeste lande, en af verdens største økonomier og en voksende global politisk magtfaktor.

Ambassaden i New Delhi søger to dygtige praktikanter til handelsafdelingen til efteråret 2020.

Ansøgningsfrist: Søndag den 23. februar 2020 kl. 23.30 dansk tid.

Praktikopholdet er af seks måneders varighed og løber fra den 1.august 2020 til den 31. januar 2021.

               

 

PRAKTIKANT TIL HANDELSAFDELINGEN

Indien er i dag verdens 5. største økonomi og er samtidig en af de hurtigst voksende økonomier. Dette har skabt en kæmpe interesse fra mange danske virksomheder, som ønsker at afhjælpe nogle af de problemstillinger, som landet står over for. Herunder er der en særlig interesse for samarbejdet inden for grøn omstilling, da Indien er afgørende for den globale klimaomstilling samt opfyldning af FN’s verdensmål. På ambassaden får du således lov til at beskæftige dig med en kommende økonomisk magtfaktor, og du vil komme til at opleve dansk handelsdiplomati fra forreste række.

Handelsafdelingen på ambassaden i New Delhi varetager Danmarks kommercielle interesserer i Indien, Sri Lanka, Bhutan, Nepal og Maldiverne. Størstedelen af arbejdet består i at assistere danske virksomheder, der ønsker at etablere sig på de pågældende markeder, samt at bistå virksomheder der allerede er tilstede med at styrke deres position bl.a. gennem public affairs-aktiviteter. De primære arbejdsområder vil befinde sig inden for miljøteknologi, infrastruktur, vand, sundhed, landbrug samt transport og logistik.

Som handelspraktikant bliver du en integreret del af handelsafdelingen. Dine arbejdsopgaver vil bl.a. bestå i at:

  • Bidrage til analyse- og konsulentaktiviteter, der har til formål at fremme dansk eksport
  • Opfylde kunderelaterede arbejdsopgaver, f.eks. indsamling af markedsinformation, partneridentifikation og udarbejdelse af sektoranalyser
  • Deltage ved og afrapportere fra møder, konferencer og seminarer
  • Bistå i forberedelsen og eksekveringen af erhvervsdelegationer og ministerbesøg
  • Diverse ad hoc opgaver

Vi søger en proaktiv og engageret praktikant, der har gode samarbejdsevner og er i stand til at arbejde selvstændigt og holde overblikket. Interesse for og kendskab til international afsætning, eksport og økonomi vil derudover være en klar fordel. For at komme i betragtning til praktikpladsen, skal du være tilmeldt et studium ved en højere læreanstalt under dit opholdet. Vi er fleksible ift. din specifikke studieretning, men du skal kunne forklare, hvorfor lige præcis din baggrund og dine kompetencer er interessante for os.

Ansøgninger til handelsafdelingen bedes sendt til Frederik Frølund Søtorp og Nicolai Horn Larsen, fresot@um.dk og niclas@um.dk, – skriv ”Praktikant 2020 – Handel” i emnefeltet.