Spring til indhold

Praktikant til den politiske afdeling

Kunne du tænke dig at være praktikant på ambassaden i New Delhi? Her får du mulighed for at beskæftige dig med et af verdens folkerigeste lande, en af verdens største økonomier og en voksende global politisk magtfaktor.

Ambassaden i New Delhi søger en dygtig praktikant til den politiske afdeling til efteråret 2020.

Ansøgningsfrist: Søndag den 23. februar 2020 kl. 23.30 dansk tid.

Praktikopholdet er af seks måneders varighed og løber fra den 1. august 2020 til den 31. januar 2021.

               

 

PRAKTIKANT TIL DEN POLITISKE AFDELING

Kunne du tænke dig et spændende praktikophold på Den Danske Ambassade i New Delhi? Som led i Udenrigsministeriets øgede grønne fokus er ambassaden i New Delhi blevet udnævnt til klimafrontpost, hvorfor den grønne dagsorden i særlig grad prioriteres. På ambassaden får du mulighed for at beskæftige dig med et af verdens folkerigeste lande, som er en afgørende og voksende global politisk magtfaktor i forhold til både klimaomstilling og opfyldning af FN’s verdensmål.

Som praktikant i den politiske afdeling vil du blive inddraget i ambassadens daglige arbejde på en række felter med klar vægt på de politiske og økonomiske områder. Du vil få mulighed for at stifte bekendtskab med mange forskellige problemstillinger og opgaver knyttet til det politiske forhold mellem Danmark og Indien, og som praktikant medvirker du til, at ambassaden er opdateret på relevante politiske spørgsmål. Praktikopholdet vil give et indgående kendskab til den politiske situation og udvikling i Indien. Arbejdet som politisk praktikant indebærer, at du skal sætte dig grundigt ind i Indiens politiske forhold og beskæftige dig med alt fra indenrigspolitik og menneskerettighedsspørgsmål til sikkerhedspolitik og udenrigspolitiske relationer. Ambassaden i New Delhi er en af de største danske ambassader, og du vil i løbet af dit ophold få et unikt indblik i bilaterale samarbejder og den danske udenrigstjenestes arbejde i et land i rivende udvikling. Du vil også i et vist omfang komme til at beskæftige dig med de politiske forhold i de sideakkrediterede lande; Sri Lanka, Nepal, Maldiverne og Bhutan. Du vil også have mulighed for at samarbejde med ambassadens public diplomacy afdeling.

Som politisk praktikant vil dine arbejdsopgaverne konkret bestå i:

  • Indhentning af information
  • Selvstændigt analysearbejde
  • Indberetninger om den politiske udvikling
  • Deltagelse ved og afrapportering fra møder og konferencer
  • Være involveret i forberedelse og gennemførsel af minister- og delegationsbesøg
  • Besvarelse af henvendelser
  • Diverse ad hoc opgaver

Vi søger en dygtig praktikant med stærke analytiske egenskaber og evnen til at tænke selvstændigt. Du skal kunne arbejde struktureret og bevare overblikket samt have interesse for og kendskab til international politik. Vi forventer desuden, at du kan lide og er god til at formulere dig skriftligt på både dansk og engelsk.

Ansøgninger til den politiske afdelingen bedes sendt til Clara Lindhard Neltoft, clanel@um.dk, – skriv ”Praktikant 2020 – Politisk” i emnefeltet.