Spring til indhold

Kunstnerophold i Indien

Dette afsnit er rettet mod danske kunstnere, der ønsker at udforske nye muligheder i Indien.

Under titlen 'Co-create Now' har Det Danske Kulturinstitut og en bred kreds af samarbejdspartnere i 2012 udviklet en kommunikationsplatform mellem Danmark og Indien. Her kan du skabe kontakter, samarbejder og interessefællesskaber i Indien.

Besøg 'Co-create Now' her.


DET PRAKTISKE

Økonomisk støtte

Der findes en lang række kunstpuljer, som yder støtte til danske kunstnere i udlandet. Kunst.dk samler alle de støttepuljer, der administreres af Statens Kunstfond, Statens Kunstråd og Kunststyrelsen inden for følgende områder: arkitektur, billedkunst, film, litteratur, kunsthåndværk & design, musik og scenekunst.
Læs om støttepuljerne her.

Sygesikring

Et dansk sygesikringsbevis er ikke gældende i Indien, og det er derfor vigtigt, at man forsikrer sig hjemmefra. Der er stor forskel på de danske forsikringsselskaber, så det anbefales at undersøge priser hos forskellige firmaer, da mange ting kan spille ind i forhold til den endelige forsikringspræmie.

Visumregler

Før du rejser til Indien, skal du sørge for, at du får det korrekte visum til ophold og arbejde. På den Indiske Ambassade i Københavns hjemmeside kan du finde mere information om de forskellige visumtyper.

Kontakt ambassaden her:
Email: visa@indian-embassy.dk
Tel.: +45 39 18 29 95 / +45 39 18 28 88

Skatteregler

Skattepligt i Danmark i forbindelse med ophold i Indien er påvirket af en lang række individuelle forhold. Derfor anbefales det at søge oplysning direkte hos SKAT, såfremt du skal modtage løn for dit arbejde i Indien.


I INDIEN

Medier og Kulturinstitutioner

Her finder du en liste over indiske medier og kulturinstitutioner, som kan give dig et indblik i, hvad der rører sig indenfor forskellige kunstneriske discipliner:

TimeOut Delhi – magasin med omtaler af og kalender over kulturelle events som koncerter, forestillinger, foredrag, udstillinger osv. Udkommer hver 14. dag.

Det indiske kulturministerium