Spring til indhold

Kunstnerophold i Indien

Dette afsnit er rettet mod danske kunstnere, der ønsker at udforske nye muligheder i Indien. Her finder du information om det indiske boligmarked, mulighederne for støtte samt relevante arbejdsfællesskaber og gallerier.

Under titlen 'Co-create Now' har Det Danske Kulturinstitut og en bred kreds af samarbejdspartnere i 2012 udviklet en kommunikationsplatform mellem Danmark og Indien. Her kan du skabe kontakter, samarbejder og interessefællesskaber i Indien.

Besøg 'Co-create Now' her.


DET PRAKTISKE

Økonomisk støtte

Der findes en lang række kunstpuljer, som yder støtte til danske kunstnere i udlandet. Kunst.dk samler alle de støttepuljer, der administreres af Statens Kunstfond, Statens Kunstråd og Kunststyrelsen inden for følgende områder: arkitektur, billedkunst, film, litteratur, kunsthåndværk & design, musik og scenekunst.
Læs om støttepuljerne her.

Find bolig

Boligmarkedet i Indien er stort, men søger man de rigtige steder, er det muligt at finde opholdsmuligheder for korte såvel som længere perioder. Lejemarkedet i Indien er mere uforudsigeligt end det danske, man kan derfor ikke forvente at finde en lejlighed flere måneder før ankomst. Generelt anbefales det at vente med at søge aktivt, til man er ankommet, således at man kan se lejlighederne og kvartererne.

Der er flere sider, der kan give praktisk information i forbindelse med at flytte til Indien.

Expat blog

India Mike

Craigslist

Sygesikring

Et dansk sygesikringsbevis er ikke gældende i Indien, og det er derfor vigtigt, at man forsikrer sig hjemmefra. Der er stor forskel på de danske forsikringsselskaber, så det anbefales at undersøge priser hos forskellige firmaer, da mange ting kan spille ind i forhold til den endelige forsikringspræmie.

Visumregler

Før du rejser til Indien, skal du sørge for, at du får det korrekte visum til ophold og arbejde. På den Indiske Ambassade i Københavns hjemmeside kan du finde mere information om de forskellige visumtyper.

Kontakt ambassaden her:
Email: visa@indian-embassy.dk
Tel.: +45 39 18 29 95 / +45 39 18 28 88

Skatteregler

Skattepligt i Danmark i forbindelse med ophold i Indien er påvirket af en lang række individuelle forhold. Derfor anbefales det at søge oplysning direkte hos SKAT, såfremt du skal modtage løn for dit arbejde i Indien.


ARBEJDSFÆLLESSKABER, STUDIOS OG ATELIER

Der findes mange muligheder for at indgå i et kunstnerisk fællesskab i Indien. Det kan være en fordel socialt, i forbindelse med networking og til kunstnerisk sparring. Nedenfor finder du nogle eksempler på kunstfællesskaber i Indien:

GALLERIER UDEN HJEMMESIDER

  • Masters Collection Art Gallery G 5 Malaylay Bldg 3 Woodburn Park Road. Kolkata 700020
  • Ambience Art Gallery 53 Syed Amir Ali Avenue. Kolkata 700019
  • Gallery La Mere 3 Regent Park Lakshmi's House. Kolkata 700040
  • Global Art Gallery 11/1 Sarat Bose Road. Kolkata 700020

I INDIEN

Medier og Kulturinstitutioner

Her finder du en liste over indiske medier og kulturinstitutioner, som kan give dig et indblik i, hvad der rører sig indenfor forskellige kunstneriske discipliner:

TimeOut Delhi – magasin med omtaler af og kalender over kulturelle events som koncerter, forestillinger, foredrag, udstillinger osv. Udkommer hver 14. dag.

Det indiske kulturministerium