Spring til indhold

Ledige stillinger

Praktikant til generalkonsulatet i Bangalore, Indien

Kunne du tænke dig at blive den første praktikant på generalkonsulatet i Bangalore? Her får du mulighed for at arbejde med et af verdens største lande målt både på befolkning, økonomi og politisk magt.


Generalkonsulatet i Bangalore søger en dygtig praktikant til efteråret 2019 til handelsafdelingen og innovationscenteret.

Ansøgningsfrist: Fredag den 7. juni 2019 kl. 12.00 dansk tid.

Praktikopholdet er af fem måneders varighed og løber fra den 1. september 2019 til den 31. januar 2020.

Praktikant i handelsafdelingen og innovationscenteret

Dit praktikophold vil give dig indblik i handelsafdelingens og innovationscenterets kerneområder, nemlig energi, TECH og innovation. Du vil hjælpe med at varetage Danmarks kommercielle interesserer i Indien. Arbejdet består i at assistere danske virksomheder, der ønsker at etablere sig på det indiske marked. Du vil blive involveret i udviklingen af forsknings-og innovationsdrevet samarbejde mellem danske og indiske virksomheder, forskningsinstitutioner og universiteter. Du vil desuden få bred indsigt i dansk-indiske relationer og mulighed for at opbygge netværk i både offentlige og private institutioner og virksomheder inden for forskning, udvikling og innovation. 

 Som praktikant, bliver du en integreret del af generalkonsulatet. Dine arbejdsopgaver vil bl.a. bestå i at:
 • Indsamle og præsentere information samt bidrage til analyse- og konsulentaktiviteter, der har til formål at fremme dansk eksport
 • Planlægge og afholde workshops, innovation camps, konferencer og seminarer herunder bistå ved erhvervsdelegationer og ministerbesøg
 • Deltagelse og afrapportering af møder samt seminarer
 • Skabe opmærksomhed om generalkonsulatet og innovationscentret og vores arbejde ved kommunikation gennem Twitter og LinkedIn
 • Udføre diverse rutineprægede opgaver som at besvare mails, oversætte og skrive referater

Generelle forventninger                                          
Vi forventer, at du:

 • Har gode mundtlige og skriftlige formuleringsevner på såvel dansk som engelsk.
 • Har gode samarbejdsevner
 • Er god til at have mange bolde i luften samtidigt
 • Er proaktiv og kan arbejde selvstændigt
 • Har gode tilpasningsevner og gerne erfaring fra udenlandsophold
 • Godt kendskab til IT, herunder standardprogrammerne i Microsoft Office.

Det er en klar fordel, hvis du har interesse for og kendskab til innovation, forskning og udvikling i danske virksomheder, ligesom du forventes at have interesse for international afsætning, eksport og økonomi vil derudover være en klar fordel.

For at komme i betragtning til praktikpladsen, skal du være tilmeldt et studium ved en højere læreanstalt under dit ophold. Vi er fleksible ift. din studieretning, men du skal kunne forklare, hvorfor lige præcis din baggrund og dine kompetencer er interessante for os.

Ansøgninger til generalkonsulatet i Bangalore bedes sendt til Oliver Grip og Parathan Balachandran, oligri@um.dk og parbal@um.dk – skriv ”Praktikant 2019 – Bangalore” i emnefeltet.

Såfremt du har spørgsmål til livet som praktikant i udenrigstjenesten og/eller i Indien, er du velkommen til at kontakte de to handelspraktikanter Oliver Grip og Parathan Balachandran, oligri@um.dk, parbal@um.dk, – skriv ”Praktikant 2019 – Bangalore” i emnefeltet.